mohaa.hu (16)
 Új hírek
 Archívum
 Hírküldés
 
 Főoldal
 Fórum
 Szerverek
 Képgaléria
 Keresés
 Impresszum
 
 Call of Duty
Maps
Mods
Skins
Official
Egyéb cuccos

keresés
 
 ASE
 
 Belépés
 Regisztráció
 
 Online olvasók:
  látogatók: 2
  tagok: 0
  összes: 2

 Online tagok:
 
 

szponzoraink:

 

The All Seeing Eye Tutorial
(avagy hogyan játsszunk barátainkkal magyar szervereken)

 

Az All Seeing Eye, röviden ASE egy szerverkereső program, mely hasonlóan a GameSpy-hoz az Interneten fellelhető játékszervereket hivatott felkutatni. A program csekély mérete ellenére kiváló lehetőségekkel és könnyű kezelhetőséggel lett megáldva, de a nagy előddel ellentétben az ASE készítői a program fejlesztésekor a 3D csicsa-micsa helyett a kezelhetőségre és a tudásra koncentráltak, így lehetséges az, hogy mára már talán több játékos használja az ASE-t mint a GameSpy-t.

Ezen tutorial-ban ennek a szerverkeresőnek a beállítási folyamatait találjátok, egészen a telepítéstől kezdve.

Először is töltsük le az alkalmazás webes installerét innen, vagy tegyük meg ugyanezt a program hivatalos honlapján, a http://www.allseeingeye.com/-on. Ha letöltöttük a kisméretű installert, indítsuk el és ha a tűzfalunk rákérdez, engedjük ki a programot az Internetre. A program ekkor letölti a telepítéshez szükséges programfájlokat a szerverről, majd, miután ezzel végzett, nyomjunk az Install gombra. A Disclaimer-t leokézva és az online readme oldalt bezárva máris a programban találjuk magunkat, ahol a fejlesztők üdvözölnek minket nyájas mosollyal az arcukon.

A konfigurálás következik. A fenti popup panelen kattintsunk a Next gombra, és a következő panelen állítsuk be az Internet-kapcsolatunk sebességét. Ha nem tudjuk pontosan, használjuk az Auto-detect lehetőséget, ha ADSL, vagy kábeles Internetünk van, válasszuk a Faster rádió gombot. (A pontos mérési eredményekhez állítsunk le minden sávszélesség-foglaló alkalmazást (letöltések, stb.)) Ekkor a program leméri a kapcsolatunk sebességét, majd ha ezzel végzett, hagyjuk jóvá az eredményt az Accept gombra kattintva. Ha kész, kattintsunk a Next gombra, majd ismét a Next-re. A Games panelben vagyunk, ahol ha rendben fel lett telepítve a számítógépre, a játékunk megjelenik az Installed games szekcióban.

 

(Amennyiben nem látjuk a játékunkat, de az mégis a számítógépen van, gördítsük le a Not installed fület és jelöljük ki a játékot, majd a Program location mezőben adjuk meg a játék indítófájljának pontos helyét, vagy használjuk az Auto-search lehetőséget.) Itt adhatjuk meg továbbá a játékban használatos nicknevünket is, amennyiben a játék képes előretárolni ezt az információt. Ha sikerült a procedúra, kattintsunk a Next-re, majd a Finish gombra.

A bal oldali panelen jelöljük ki a játszani kívánt játékot, majd egy kicsit lejjebb, a Modifiers fület lenyitva keressük meg ezt az útvonalat: Modifiers/Country/Europe/Central Europe, majd pipáljuk ki a Hungary előtti négyzetet.

Ekkor még mindig nem történt semmi, úgyhogy kattintsunk ebben az állapotban (játék kijelöl + Hungary kijelöl) a felső eszköztárunk Refresh gombjára (ikon piros-kék nyilakkal). Ennek eredményeképpen a következő kép fogadott engem (A keresési eredmény egyébként rengeteg dologtól függhet, kezdve a keresőszerver kiosztott IP-jén át az Internet-szolgáltatónkig.)

 

Kedvenc szerver hozzáadása

Amennyiben ismerünk olyan szervert, amit nem listázott ki a program, és tudjuk annak IP címét is, akkor azt lehetőségünk van hozzáadni a fenti listához, mégpedig a szerver hozzáadása gombbal.

A felugró ablak első sorában válasszuk ki a játékot, majd ez alatt adjuk meg az IP-t (portszám nélkül), valamint ha nem egyezik a portszám az alapbeállított értékkel, írjuk át azt is. Az OK gomb megnyomására a szerver már hozzá is lett maradandóan adva a szerverlistánkhoz. Ha több ilyen szerver is van, akkor ugyanezzel a módszerrel szépen adogassuk hozzá mindet a szerverlistánkhoz. Nekem jelenleg 4 szervercímről van tudomásom, így ezeket hozzáadogatva a következő eredményt kaptam:

 

Csatlakozás jelszavas szerverekhez

A jelszóval védett szervereket az ASE a szerver neve előtti kis lakat megjelenítésével mutatja. Ezekre csak úgy tudunk fellépni, hogyha tudjuk a jelszót. Ha birtokunkban van, kattintsunk jobb egérgombbal a szerver nevén, majd a jobbklikk-menüből válasszuk a legalsó sort, a Server Properties-t, vagy nyomjunk egyszerűen F4-et a kijelölt szerveren. A felugró panel első sorában adjuk meg a szerver belépési jelszavát (Password), valamint, ha rendelkezünk rcon jogokkal, akkor töltsük ki az rcon pw sort is.

Egy trükk [SLY]THOMi tollából:

Ha szeretnénk megnézni, hogy az aktuális játékból hány online szerver működik, de mindezt anélkül, hogy feltelepítenénk a többgigás stuffot, akkor nem kell mást tennünk, csak hozzunk létre valahol a számítógépen egy darab új fájlt (pl. Új dokumentum), majd nevezzük ezt át a játék indítófájljának nevére. (beleírni nem kell semmit.) Tehát például:

valami.txt => moh_spearhead.exe

Ezután menjünk az ASE-ben a Filter/Configure Games menüpontba, válasszuk ki a Not installed szekcióból a kívánt játékot, majd használjuk az Auto-search opciót a játék indítófájljának felkutatására. Ha mindent jól csináltunk, a program meg fogja találni az általunk létrehozott .exe indítófájlt és már hozzá is adtuk a szerverlistához a kiválasztott játékot, holott az nincs is feltelepítve.

A magyar szervercímek és IP címeik hamarosan elérhetőek lesznek a nemsokára induló Szerverek menüpont alatt a főoldalon. Addig is a szervercímek felkutatására használjátok a fórumot, vagy a kávézót, de érdemes a híreket is nyomon követni.

Hát ennyi lenne, ha minden rendben, dupla kattintás a szerver nevén és a játék megkezdi a kapcsolódási folyamatot.

-Zagash

 


Add a csőrödet, szivi! Küldte: Keibl Gábor

- kép küldése -
- archívum -
 
 Activision
 PlanetCoD
 ClanBase
 PCDome fórum
 SuperGamez Fórum